суббота, 12 июля 2008 г.

Олімпійську регату звільнили від водоростей

Влада китайського міста Циндао, яке прийме олімпійські змагання з парусного спорту в рамках пекінських Ігор-2008, оголосили про перемогу у «війні з водоростями», масове нашестя яких заболотило акваторію Жовтого моря і загрожувало зірвати серпневу регату.

На очищення прибережної зони й пляжів від величезних скупчень бурхливо квітучих зелених рослин було мобілізовано 30 тис. солдатів і добровольців, а також флотилію з 840 судів. У ході цілодобових очисних робіт площа ураженої водоростями олімпійської водної зони зменшилася з 49,5 до всього 1,1 кв. км Значний «урожай» із більше 40 тис. тонн рослинності було витягнуто біля пляжу «№3», де пройде олімпійська регата.

Експерти пов'язують масове цвітіння водоростей із проблемою забруднення акваторії стічними водами, повідомляє ІТАР-ТАРС. При цьому фахівці запевняють, що цей вид морських рослин не є токсичним і не становить загрозу здоров'ю людей. Проте новина про наплив водоростей на курортах Циндао може відлякати туристів. Змагання з парусного спорту пройдуть у цьому приморському місті з 9 по 23 серпня.

Комментариев нет: